Annatto frø

Pris fra
79,56  m/Moms

Bixa orellana (lat.) - Orlean-archote, Bixin-roucou (fr.) - Natural orange 4 (E160b).

Plantefarvning:  Annatto kan anvendes til farvning uden bejdse og giver da orangerøde til gulorangefarvede nuancer. Tilsættes metalsalte opnåes dybere farver. Annatto anvendtes tidligere i europæisk levnedsmiddelindustri og kendes tilbage fra mayaerne, som brugte den røde farve til tekstil og kropsdekoration i religiøse sammenhænge. Annnatto indgår i det mexikanske køkken.

Orleantræets frugter indeholder rødfarvende kerner (frø), der er omgivet af rødfarvende pulp. Planten vokser i de fleste tropiske lande som på Antillerne og i Sydamerika.

Annatto indeholder farvestoffet bixin, som hører til carotinoiderne. Bixin opløses nemt i en alkalisk væske eller efter gæring. Man kan enten lægge de hele frugter i en alkalisk opløsning og vente til en gæring er begyndt, og herefter støde frøene eller man kan stampe frøene til en masse sammen med vand og tilsætte en let alkalisk væske. Ved begge processer udskilles farvestoffet og man lader det bundfælde.

NB. Bemærk at ovenstående beskrivelse er en generel information om produktet. Handelshuset Nidaros sælger råvarer til fremstilling af kunstnerartikler. Dette produkt må derfor ikke anvendes i fødevarer, medicin eller kosmetik.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: